fredag 24 oktober 2014

EN SOLSKENSHISTORIA

Dag 297
I går kväll. Drack kvällskaffi med vaimo. Kollade på Halvåttahosmej och Bytt är bytt. Såg på ansiktsboken att ettan och Styrman Karlsson backpackat vidare till Ho-Chi-Minh-staden, tidigare Saigon i Vietnam. Hämtade morsan från HVC. Kröp i säng. Dödstrött. Efter en jobbig torsdag. 
Fredag. FN-dagen. Skitväder. Första snön. Nästan storm. Svinkallt. Min pappa brukade säga. Att det borde finnas en bom söder om finska viken. Hit, men inte längre! Instämmer, täysin. Med gula till jobbet. Något lugnare tempo idag. Fredagsfeeling i lärarrummet. En kollega återvände från benchmarking i en annan skola. Berättade att hon åhört en mattelektion. Handlade om längdenheter. I fyran, tror jag? En liten kille hade lyst upp då läraren pratat om mil. En mil, det är ju vad Ingo brukar springa om dagen! Läraren fann sig snabbt. Jo, just det. Klassen hade sen räknat ut vad jag springer i veckan. Och på ett år. En solskenshistoria. Typ. Efter arbetsdagens slut. Tog gula hem. Glad att jag inte behövde sitta bakom ratten. Med sommardäck under mig. 
Hemma. Packade väskan. Fortsatte till Fitness. Kutade en dryg mil i five-fingers. Fem-minuters-fart.  På lätta ben. Träffade Kristian B och Philip M. Berättade lite om mitt rekordlopp. Och om resan. Snackade också med Ari L. Som skall springa ett maraton nu på söndag, nypremiären för Åland Maraton. Lycka till Ari! Bastade efteråt. Tog vita till stan. Livrädd i halkan. Besökte Tempellunden. Och fortsatte till Jakobstads kyrkogård. Letade rätt på Harry Niemis grav. Hittade den nästan genast. Tände ett ljus. Inte så lätt i stormbyarna.
Hem till fredagsmyset. Erbjöd vaimo gröt eller taccos? Inget svårt val för henne. Ringde trean. För att höra om han skulle komma hem till veckoslutet? Nope. Joanna kommer till Vasa. Ringde Henry M. Som satt och myste med sin vaimo. Kebab med fransk päärona på deras bord. Morgonlänk i morgon? Jepp, vi startar halv-sju. Nej, halv-åtta. Från ljuuse. Hoppas på bättre väder då. För sämre kan det väl knappast bli? Eller?

Saldo: 11,0 km

Totalt: 3 382,0 km

Mål: + 115,0 km

Kanon: Solskenshistorien

Kalkon: Skitvädret

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar