fredag 17 oktober 2014

UTE OCH CYKLADE

Dag 290
I går kväll. Första kvällen i Can Pastilla. Käkade spanskt smörgåsbord på hotellet. Halvpension. Kostade 5:95 per dag. Den prispolitiken gillar jag. Åt minst för dubbla pengen. Avrundade brakmåltiden med typ sjutton olika efterrätter. Glassen toppade, förstås. Sen gick vaimo och jag på stan en stund. Drack kaffe. Americano och latte. Kröp sen i säng. Dödströtta kvart före nie.
Viernes, fredag på spanska. Päronskallen kravlade sig ur lakanet seitsemältä. Drog på sig shortsen. Kutade en lätt femma längs stranden. Hade stora problem med magen. Tvåan spökade. Men lyckades ta sig tillbaks till hotellet. Med äran i behåll. Någotsånär. Men hamnade nog att tvätta kalsongerna. Väckte sen sin senorita. Och släpade henne med till desayunon. Frukost på spanska. Ingen gröt. Precis som jag gissade. Tänkte pera-cranéon. Päronskallen på spanska. Smet tillbaks till rummet efter en påse Eloveena. Som han ju lånat i Tikkurila. Hittade varmt vatten. Och rörde ihop en tallrik. Den hulda suckade.
Nummerlappsutlämning i Palma. Typ en mil från Can Pastilla. Hyrde två peedar för en dag. För fem euro kappale. En underbar väg längs Palmabukten. Samma som jag sprang igår. Vi var framme typ elva. Tre timmar före utsatt tid. Sökte upp ett strandcafé. Typ exklusivt. Beställde kaffe och croissanter. Fruktade notan. Sju-femti. Helt okej. Rena fyndet i jämförelse med VR. Solade. Ringde Kurt K. Som föreslog att vi skulle besöka dem på deras hotell. Passar bra, vi har gott om tid. Kurt selittäde vägen. Ok. Uppfattat. Men räkna inte med att päronskallen hittar! Det gjorde han så klart inte heller. Släpade med sin senorita in i Palma. I stället för att fortsätta längs stranden. Senoritan suckade uppgivet. Päronskallen tröstade henne med att bjuda henne på bärs. Alkoholfritt. Förstås. Fick min nummerlapp, dos-cuatro-dos. Två-fyra-två på spanska. Köpte den obligatoriska maraton-skjortan. Och snackade lite med Nyykaabibooa vid La Seo. En pampig gotisk katedral.
Fortsatte tillbaks till hotellet. Samma väg. Varmuuden vuoksi. Handlade lite på hemvägen. Agua Con Gas, mineralvatten med bubblona på spanska. Jag plaskade sen en stund i hotellpoolen. Medan vaimo pustade ut. Efter en strålande prestation på cykelsadeln. Och gjorde sig fin för cena. Typ middag på spanska.
Fick ett glatt besked av tvåan idag. Han hade fixat MI-certifieringen i sina psykologistudier. Päronskallen vet inte riktigt vad det betyder. Men tycker att det låter fint. Naa-lejss. I kväll skall tvåan på Idol. Live. He va int rokot he! Buenas Noches. Gonatt på spanska. Typ.

Totalt: 3 294,0 km

Mål: + 104,0 km

Kanon: Cykelutfärden till Palma

Kalkon: Morgonpasset

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar