fredag 28 november 2014

HUNDRAFEM-NITTIOTVÅ

Dag 332
I går kväll. Käkade ännu en tallrik höns-soppa. Toppade med kvällskaffe. Kollade på dumburken. Halv-åtta-hos-mej och Bytt är bytt.
Fredag. Steg upp viideltä. Drog på mig Kinvarorna. Käkade en gröttallrik. Skippade kaffet och smörgarna. Tog gula till jobbet. Bad nya killen bakom ratten droppa träningsväskan i Bosunddiket. Nemas problemas. Hoppade av vid Larsmo lanthandel. Plusgrader och lätt myötä-tuuli.  Isfria cykelvägar. Benen gillade. Höll bra fart. Uprising med Muse i öronen. Perfekt spring-musik! Snittade strax över fem-minuter-per-kilometer. Plockade upp väskan ur diket. Och var på plats i rektorsexpeditionen, kvart-över-sju. Började arbetsdagen med en kahvitauko. Lördags-korvs-smörgare och pipareita. Morgonsamling i festsalen. Hosianna Davids son. Med stödtecken och pumppa-lens. Risgrynsgröt till skollunch. Bad att få köpa hem en burk. Loppu, beklagade grötmor Pia A. Voj arma dagar. Och jag som lovat hämta hem åt morsan. Nåå-jaa. Hon kan säkert koka själv. Efter arbetsdagens slut. Besökte filial-biblioteket. Frågade efter Nesbos senaste, Sonen. Nope. Utlånad. Hittade en annan intressant bok, Den ultimata löparguiden. Perfekt som Lilla-Jul-läsning! Tog gula hem. Lyssnade spänt på nyheterna. "Riksdagen har idag godkänt medborgarinitiativet om en könsneutral äktenskapslag. Rösterna föll 105-92." Jublade på takapenkkin. Jess! Äntligen Finland! Grattis! En seger för rättvisan. En seger för kärleken. Finland är idag är ett bättre land än det var igår. Såheså.
Hemma. Packade träningsväskan på nytt. Fortsatte till Fitness. Drog på mig A-sexorna. Värmde upp ett par kilometer. Sen skruvade jag upp tempot rejält. Fyra-minuters-fart i fem kilometer. Svetten sprutade. Men benen och pumpen hängde bra med. Najs! Joggade ner en kilometer. Töjde lite efteråt. Och bastade. Förstås. Hem via lähikauppan. Handlade en Dr Oetker. Och spelade till mig en Fazers blå på spelautomaten.
Hemma. Fredagsmyste med vaimo, Doktor O och Karl F. Ringde tvåan. Önskade ex-japanen välkommen hem. Till Svärje.
PS
Mark Levengood twittrade idag. "Riksdagen i Finland bestämde idag att personer av samma kön får gifta sig! Tack! Finland visar att Sisu och Särlek börjar på samma bokstav!" Jag håller med honom. Till hundra. Även om stavningen kan diskuteras.

Saldo: 20,3 km

Totalt: 3 801,0 km

Mål: + 149,0 km

Kanon: 105-92

Kalkon: Risgrynsgröten tog slut.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar