måndag 7 juli 2014

ULTRA MARATHON CABALLO BLANCO?

Dag 188
I går kväll. Kollade på en amerikansk actionrulle. "Stolen" med Nicolas Cage. En jättebra skådis, tycker jag. Gillade också filmen.
Måndag. Vaknade kahdeksalta. Vaimo i jobb. Drog på mig springaspajto. Kutade Pappas runda. Käkade gröt i kuvösen. Solen brände i nacken. En ny kanon-väders-dag väntade. Peedade till VM Sport. Köpte ett par springas-skooa. Som jag kikat länge på. Saucony A6. Påminner om Kinvarororna. Men är mycket lättare. Väger 147 gram. Ville genast testa de nya älsklingarna. Men det fick anstå ett par timmar. Peedade i stället vidare till gröna butiken. Hittade julinumret av Runners World. Fortsatte hem.
Hemma. Fixade käk. Makaronilåda. Med jordgubbar till efterrätt. Dåsade en stund i kuvösen. Fotade älsklingarna. Och lade upp en bild av dem på ansiktsboken. Läste ett häftigt reportage i Runners World, I Caballo Blancos fotspår. Amerikanen Caballo Blanco (eg Micah True) blev världskändis i boken Born to Run. I boken skildras hur han kom i kontakt och började springa med ett indianfolk i Mexico, Tarahumara-indianerna*. Tjugo-hundra-tre organiserade CB ett åttio km långt ultralopp. Först enbart med lokala löpare. Men tre år senare också med internationella löpare. Loppet arrangeras fortfarande. Och i år deltog 715 löpare. Varav knappt hälften fullföljde. Däribland svensken Carl Bjartmar. Och det var hans reportage jag hittat. Caballo Blanco finns tyvärr inte längre bland oss. Han dog under ett träningspass tjugo-tolv. "If I get hurt, lost or die, It's my own damm fault." Hans egna ord. Så är det nog. Såheså. Men. Första mars tjugo-femton arrangeras nästa lopp. Ultra Marathon Caballo Blanco? Tänk om? Njaaaeee. Jag hade ju det minst sagt kämpigt på Utterleden. Men en nybörjarkurs i spanska? Varmuuden vuoksi.
Sen var det dags att testa A-sexorna. Asfalt eller terräng? Hmmmm? Asfalt, Larsmovägen Maxi. Skorna kändes precis så sköna som jag hade hoppats. Snittade 4:45. Det var inte igår! Men i Esse Run på torsdag måste jag nog prestera betydligt bättre. Tog sen en tupplur i treans säng. Fotsulorna kändes väldigt möra.
Senare på kvällen. Peedade med vaimo till Tempellunden. Träffade mamma vid graven. Jag passade på att töja lite i gräset. Medan kvinn-folttji pysslade om rosorna. Hem via lähikauppan. Kom precis lagom till Lotta på Liseberg. Bobby Kimbell från ToTo. Göta Petter!

*
Tarahumara-folket är ett urfolk i Mexico, vars namn är en förspanskning av folkets eget namn på sig själva, Rarimuri, som betyder "De som löper". 

Saldo: 16,5 km

Totalt: 2 063,5 km

Mål: - 4,5 km

Kanon: Saucony A6

Kalkon: Värkande fotsulor.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar