torsdag 24 juli 2014

#VAIMOSOMINTVATTLINA

Dag 205
I går kväll. Jättevarmt i lägenheten. Inget på dumburken. Gick och lade mig vid tolv-snåret. Försökte somna. Nope. Omöjligt att ligga på min sönderbrända mage. Korkat Ingo! Vaimo hade minst lika svårt. Tänk att man aldrig lär sig. Att sola med måtta. Somnade sent om sider. 
Halv åtta var det färdigsovit. Steg upp. Kollade matchvikten. Eftersom jag hade missat tisdagsinvägningen i förrgår. Slarvigt Ingo! Bestraffades med ett dystert besked. Två extra kilon. Tillbaka till ruta ett. Sjuttio-två-komma-fyra. Inga kvällspass. Plus. Att jag knappt rörde mig alls igår. Shitt, shitt! 
Försökte väcka tvåan. Nope. Kutade pappas runda på egen hand. Helt okej feelis. Inga krämpor. Om man undantar den sönderbrända magen. Avslutade rundan med två hundrameters stegringslopp. Efter morgongröten fortsatte jag till Sportia Mattson. Träffade Stefan B. Köpte en neon-färgad-utan-ärmar-pajto, ett par svarta-gambäl-väädens-kort-kort-byxona och fyra gel-förpackningar. Blä! Fortsatte till HH. Efter en låda jordgubbar och en lektris-kok-platto åt morsan. Träffade Fredrik R. Som berättade att en äldre löpare, typ sjutti-plus, i går hittats med näsan i krossgruset på Nätihamnsvägen. Vätskebrist eller problem med pumpen? Hoppas det gick bra för åldermannen! 
Hemma. Samlade ihop mina springas-pajtor och länkskor. Bad vaimo hänga upp dem på vår tvättlina. Tog en bild på samlingen. Och laddade upp bilden på ansiktsboken, #vaimosomintvattlina. Så då vet du var vi står i den frågan. Vi tänker också delta i Pride-marschen på lördag. Såheså. Fixade sen käk åt hotellets gäster. Drygt hälften dök upp. 
På eftermiddagen. Päronskallen tog fram kotiparturin. Fegade lite. Och ställde bettet på tjugo-en-milli. I stället för planerade tre. Fyllde ändå badrummet med sin gråa penn-trolls-kalufs. Bad sen vaimo kolla resultatet. Hon sa inget. Men suckade desto ljudligare. Päronskallen tröstade. Och lovade att följa med som kläd-smakråd åt henne. Ända till stan! Precis som Greger F, kusin Ann-Britts rakkaus. Peedade till keskusta. Päronskallen undrade om han borde vakta cyklarna utanför BH-affären? Tänk på att det är Jakobs dagar! Nope. Sa vaimo. Och släpade in honom på tros-avdelningen. Päronskallen visste inte vad han skulle vila ögonen på? Satte sig till slut ner i skyltfönstret. Och inväntade smak-råds-ordern. Som till slut kom. Vad tycker du? Jepp, klänningen passar dig perfekt. Det är en tunika, suckade vaimo. Och drog honom vidare till gröna butikens arga granne. Päronskallen passade på att kolla in korv- och bullautbudet. Köpte ett par nya neon-färgade skosnören. Till A-sexorna. Förstås. Vaimo hittade vinterjacka (!) och byxor. Letade efter provhytt. Där, upplyste päronskallen. Men ser du inte att den är upptagen? Njaa, bara att ett skynke skymmer för insyn. Päronskallen hittade en pall. Som han snällt satt och väntade på. I typ tusen år. Nej tusan, tänkte han. Det är nog ingen där. Hur svårt kan det vara att prova ett par byxor? Päronskallen samlade mod. Försökte kika genom skynket. Såg inget. Försökte lyssna. Hörde inget. Tog ett snabbt beslut. Gläntade försiktigt på skynket. Men drog det snabbt tillbaks. Mumlandes sori, sori. Trodde det var ledigt. Den unga damen i provhytten såg allt annat än glad ut. Trots att hon hittat en fin brösthållare. Päronskallen fortsatte hem. Med tunika, vinterjacka, byxor, sju grisar. Och ett par neon-gröna skosnören på styrstången. Vaimo cyklade en bit efter honom. Undrar just varför?
I morgon är det äntligen dags för Jakob halvan. Vaimo påstår att det märkts på mig i flera dagar redan. Tja. Jag laddar ju, blev svaret. Hett blir det i alla fall. Men inte så hett som Meteorologiska Institutet spådde i går. Enligt den senaste rapporten så blir det bara tjugo-sju grader. Och det fixar jag nog. Naa-lejss.

Saldo: 5,0 km

Totalt: 2 267,0 km

Mål: + 12,0 km

Kanon: Vaimos och min fina tvättlina.

Kalkon: Provhyttsbesöket

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar