lördag 26 juli 2014

JEPPIS PRIDE

Dag 207
Efter loppet i går. Benen och fötterna värkte. Magen skvalpade. Kändes som om där fanns tusen liter vatten, sportdryck och saft. Stack ner fötterna i ett isbad. Drog sen på mig kompressionsstrumporna. Jämförde årets lopp med fjolårets. Konstaterade att medelpulsen då låg på 166. I går låg den på 160. Antagligen ett gott tecken. Om man springer snabbare och med lägre puls. Kröp i säng vid midnatt. Fullständigt utpumpad. Snurrade ändå typ tusen varv mellan lakanen. Innan jag äntligen somnade. 
Lördag. Päronskallen steg upp åtta. Tomt i kylskåpet. Shitt! Peedade till lähikauppan efter det nödvändigaste. En söt tjej i kassan hälsade glatt. Och frågade om loppet igår. Päronskallen undrade hur hon visste att han deltagit? Jo, jag brukar ju läsa din blogg. Och så heter jag Mia Ö. Göta Petter! Förlåt Mia att jag kände igen dig i lähikauppa-dräkt! Päronskallen skämdes. Väldigt mycket. Shitt, shitt! Maturis och Ulrikas flicko. Som jag träffat typ tusen gånger.
Käkade sen i raketfart. Hann precis till ett talko på Centralplan. Som började nie. Bar kravallstaket, bord, bänkar och pilsnerburkar. Jobbade som besatt i tre timmar. Gjorde ett avbrott för Jeppis Pride-paraden. Peedade med vaimo till Pursisalmi. Möttes av ett färgglatt folkhav. Mest ungdomar. Men alla åldrar fanns nog representerade. Paradvandrade genom stan. Med en gul ballong i ena näven. Och vaimos hand i andra. Då ingen såg! För alla människors lika värde. Tänk att det ännu inte är en självklarhet. I Jakobstad! I Finland! Tjugo-hundra-fjorton! Tillbaks till Centralplanen direkt efter paraden. Tre timmar kvar till avspark, Jaro-SJK. Fötterna värkte. Och kroppen gick på tomgång. Men med gemensamma krafter rodde vi ändå matchförberedelserna i hamn. Två timmar före kick off började publiken också komma. Placerade mig vid ingången till ölstugan. Massor av törstiga kunder. Jag såg inte mycket av själva matchen. Men tror inte det var någon höjdar-tillställning. Slutet blev bittert. Bortalaget gjorde segermålet på övertid. Kändes som allt vårt talkoslit varit förgäves. Naa-lejss. Peedade hem direkt efter matchen. För att vila fötterna ett par timmar. Klockan åtta i kväll skall jag ännu en gång till Centralplan. Skall byta av Björn B vid Music & Sports-tältet. Göta Petter. Hoppas jag hittar en stol där! Men först skall jag ha mat. Har inte käkat på två dagar. Om man undantar morgongröten. Jakobs dagar må vara en folkfest. Men jag längtar nog tillbaks till vardagslunken. Till det normala. Naa-lejss myttji.

Saldo: 0,0 km

Totalt: 2 289,8 km

Mål: + 12,8 km

Kanon: Pride-paraden

Kalkon: Uddamålsförlusten mot SJK.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar