onsdag 30 juli 2014

SVÄRJESREJSO, DAY TUU

Dag 211
I går kväll. Päronskallen i Helsinki Harbour. Tillsammans med Hilma. Och typ tusen knuttar. V-Max Finland, since 1997. Som också väntade på tillträde till autokannelle. Päronskallen först i kön. Stirrade rakt fram. Men smygsneglade på mc-gänget. Som stod och svettades i sina läderbrallor. Den tuffaste behöll hjälmen på. Göta Petter, vilken skrämmande figur! Typ sist av alla meddelade gula farbrorn att det var tvåhjulingarnas tur. Päronskallen och Hilma tog täten. Med knuttarna i släptåg. Ombord på Vita Båten. Käkade på en italiensk ravintola. Sen skulle vaimo och tvåan handla pjaso-vattni. Med päronskallen som loft....förlåt.....doft-konsulent. Vad tycks? Tja! Den här då? Tja! Päronskallen fattar typ nada om hur parfymer skall dofta. Tycker att Linnas lastenshampo och Rexona är en optimal kombo. Smet iväg från parfymavdelningen. Avslutade kvällen i Atlantis Ravintola. Keskiyön show. Päronskallen beställde paraply-drinkar. Med lys-röjre. Tyckte att showen var i avkläddaste laget. Naa-lejss. Somnade efteråt. Till dunket av fartygets typ tusen motorer. 
I morse. Vaknade i Svärje. Typ sex. Släpade tvåan och vaimo till meri-aamiainen. Käkade för två. En gröttallrik, två corn-flakestallrikar, smörgare, bacon, muffins och kaffe. Fortsatte sen till auto-kannelle. Typ tusen grader på värma täär. Huomenta Hilma! Stötte på knuttarna igen. I sina sveittas-byxor. Tyckte lite synd om dem. Men bara na liiti. 
Mötte mitt resesällskap vid terminalingången. Tvåan och Hilma fortsatte till studiekämppän. Medan vaimo och jag anlitade Hristos Mustafas gula taxi. Som bjöd på en extra rundtur. Typ kring halva stan. Hristos bara garvade. Bankade på navigator-skärmen. Hoppsan! Körde lite fel. Ha,ha. Och gjorde u-svängar. Hittade fram till slut. Tre-hundra spänn. Du fick åka gratis - mannen. Ha, ha. Teşekkür ederim - Tack! På förmiddagen. Vilade ett par timmar hos Jon och Mattis. Åkte med vaimo och grabbarna till stan. Käkade pizza. Vaimo handlade nya skor. Nike Free förstås. Jag nöjde mig med en Ipren-ask. Och en batteridriven fot-fil. Inte så manligt kanske? Men TV4:a reklamen har övertygat mig. Och mina ladu-gård-dörrs breda stortår behöver en fil-omgång. Såheså. Hann också besöka Stadium och Runners Store. Göta Petter! Ett löpar-eldorado. Handlade gröt och falukorv från Hemköp. Återvände till studielyan. Vaimo somnade genast.
Medan jag drog på A-sexorna. Kutade en dryg kilometer till T-banan, hållplats Universitetet. Åkte ett par stationer till Östermalmstorg. Fortsatte därifrån längs Birger Jarlsgatan och Strandvägen ut till Djurgården. Sprang en sju kilometers runda, "Lilla hälsostigen". Bra väder. Inte för varmt. Vackert och lättsprunget. Kände inte mycket av högersidan. Fick ihop en dryg mil. Duschade. Medan tvåan fixade kvällskaffet. Senare i kväll skall jag ta fram fot-filen. Om inte vaimo har andra planer?

Saldo: 12,0 km

Totalt: 2 337,0 km

Mål: + 16,0 km

Kanon: Att päronskallen inte tvillade bort sig helt ensam i storstan.

Kalkon: Taxifärden

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar