söndag 20 juli 2014

FEM-NOLL

Dag 201
Chattade med tvåan i går kväll. Frågade om vi fick komma och hälsa på? Njaa-ee, jag hade ju tänkt komma till Jeppis. Antagligen blir det så i stället? Vi får väl se. 
Lördag. Steg upp sex. Väckte ettan. Som skulle jobba. Kollade att världsmästaren kommit hem från segerbanketten. Jooo-då. Kutade pappas runda. I bara shorts. Ny värmebölja på ingång? Trötta ben. Precis som i går morse. Konstigt? Har haft samma känsla flera morgnar. Tusans segt. Inget bränsle i tanken? Nååå-jaa. Kanske det går lättare i kväll? Drog ner på tempot. Spurtade lite på slutet. 
Slappade i kuvösen på förmiddagen. Tills det blev olidligt varmt där. Packade ner träningskläderna, ett par biffar. Och rattade svarta till mammas och pappas sommarparadis i Vexala. Vaimo joinade förstås. Syrran och mamma hade åkt i förväg. Helt underbart att komma till havet! Passade på att avverka mitt eftermiddagspass i samband med en åskskur. Nu kändes benen kanon igen. Märkligt? Gasade på ordentligt längs Härihällvägen. Mötte typ tusen bilar? Avslutade passet med ett svalkande dopp i havet. Käkade biffarna. Torra och äckliga. Men WTF! Potatissalladen var i alla fall god. Och solen hade returnat. Najs! Lade mig sen ute på klipporna. Med fötterna i vattnet. Somnade. Förstås. Vaknade en timme senare. Dyblöt. Av svett. Slängde mig förstås i vattnet på nytt. Stoppade en göteborgare under läppen. Göta Petter, vad gott den smakade. En stund senare. Vaimo joinade mig. Och premiärdoppade sig. Vilken överraskning! 
Följde sen med Honka versus Jaro på Livescore. Röda laget hade inte vunnit på jätte-länge. Senaste vinsten kom elfte juni, hemma mot Inter. Och. Aldrig tidigare besegrat Honka på bortaplan i Veikkausliiga. Men i dag bröts vinst-torkan. Med besked. Eremenkos pojkar tvålade till Esbolaget. Fem-noll! Jaros största seger på bortaplan? Och unga Kevin Larsson kom med i målprotokollet. Kanon!

Saldo: 13,0 km

Totalt: 2 238,0 km

Mål: + 27,0 km

Kanon: 5-0, borta mot Honka.

Kalkon: Morgonlänken

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar