onsdag 23 juli 2014

SLAPPADE

Dag 204
Avslutade villakvällen med sällskapsspel. Vaimo, tvåan och päronskallen. Europaspelet, typ som Trivial Pursuit. Med en massa frågekort. Päronskallen var segerviss. Fick en sportfråga. Perfekt! Vilken färg bär den som leder ett cykellopp? Ha, ha. Lätt som en plätt, skrockade han. Rosa. Read my lips! R-O-S-A. I samma ögonblick. Håksade han. Nej, nej, jag menar gul! Tuu-lejt, tjöt vaimo. Tvåan garvade. Visste du inte det? Suck! Sen var det vaimos tur att få en fråga. Vilken kryddväxt använder du i hollandaise och bernaise? Ha, ha. Det kan jag skrek päronskallen. Medan vaimo lade sin panna i djupa veck. Hmmmm? Jag kan hjälpa dig lite på traven! Tänk på ett pojknamn och ett rederi! Va??? Ja, men det är ju hur lätt som helst. Päronskallen tänkte på Per-Silja. Men vaimo struntade i hans tips. Kan det möjligen vara dragon? Päronskallen kollade kortets baksida. Shitt! Shitt! Du har rätt. Fransk dragon. Vaimo och tvåan jublade på nytt. Men sen vände turen för päronskallen. Fick lätta frågor. Typ namnet på Norges huvudstad. Kom först i mål. Men undvek att triumfera alltför mycket. Det passar sig inte i sällskapsspel, tycker han. Innerst inne.
Onsdag. Tja. Vad skall jag skriva om en dag då jag typ gjorde ingenting - nada? Sov till tie. Väntade ytterligare en timme på att tvåan skulle vakna. Sen kutade vi en halv mil längs Härihällvägen. Lätta ben. Kul att tvåan verkar gilla löpning! Avslutade passet med ett dopp i havet. Underbart! Resten av dagen låg jag ute på klipporna. Med fötterna i Kvarken. Läste Nesbø, Kackerlackorna. Simmade. Och brände mig på magen. På hemvägen tog vi ett glass-stopp i Nyykaabi. Förstås.
Hemma. Uppsökte genast hemlighuset. Göta Petter! En rödbeta. Med penn-trolls-frilla mötte mig. I badrumsspegeln. Såg inte klok ut! Huomenna måste jag nog att leta fram kotiparturin. Tre millimeter passar mig bäst. Kollade väderleksutsikterna till Jakob halvan. Enligt Meteorologiska Institutets prognos fortsätter värmen. Och till loppet i övermorgon hotade de med tjugo-nie grader! Tufft. Men, men. He-e-så-tå. Jag är i alla fall redo.

PS
Beträffande färgen på cykelloppens ledartröjor.
I Tour de France är ledartröjan, mycket riktigt, gul.
Men i Giro d'Italia är den, read my lips, R-O-S-A.
Såheså.
DS

Saldo: 5,0 km

Totalt: 2 262,0 km

Mål: + 18,0 km

Kanon: Att tvåan verkar gilla att springa.

Kalkon: Per Silja

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar