onsdag 16 april 2014

11.11.2001

Dag 106
Avslutade träno-tisdaan med ett lokalderby i Premier League, Arsenal-West Ham. Våndades i soffan då bortalaget tog ledningen. Men kanonjärerna vände. Och vann. Kröp i säng. Nöjd över de tre poängen.
Askonsdag. Snart påsklov. Det behöver jag. Käkade gröt. Traskade till gula startplatsen. En vacker dag i antågande? En fullspäckad dag väntade. En nygammal chaffis bakom ratten, Anders L. En femtionia. Tror att vi gick på samma klass i högstadiet? Normaldag på jobbet. Massor av skrivbordsarbete. Lite undervisning. Korvsoppa till skollunch. Skitgott! Avslutade dagen med ett rektorsmöte i kommungården. Bråttom, bråttom till fyrans gula. Sprang. Hann precis.
Hemma. Slängde in träningsväskan. Ingen löpning idag heller. Mitt schema var knökfullt. Shitt! Dålig planering. Fortsatte direkt till Jarokontoret. Ringde Liga-Jaros auktionärer, #STANDUPFORJARO. Fick hjälp av Olli N. Inget vidare försäljningsflyt ikväll. Kanske för att Jaro inlett årets liga med två förluster? Nååå-jaa. Fortsätter nästa vecka ändå. Vaimo brukar kalla mig envis. Hon har så rätt. Kuten aina.
Efter ring-talkot rattade jag vidare till Sune E, min alltid så glada hovmassör. Med skithårda nypor. Som fick mig att åla  på behandlingsbritsen. Och skrika som en stucken gris. Mest då nyporna masserade framsidan av smalbenen. Oooooaaaaaj! Jag döör. Tur att jag var dagens sista patient.
Hemma. Vrålhungrig. Hade inte käkat sen korvsoppan halv elva. Lassade in en rejäl gröttallrik. Och kollade Ansiktsboken. Kom in på YLE:s arkiv. Kollade ett legendariskt klipp från ligakvalet tjugo-hundra-ett, FC Jokerit-Jaro. Matchen spelades på Finnair Stadium. Och jag var där. Tillsammans med vaimo och ettan. En galet spännande match! Jaro sensations-vann med uddamålet, 3-4. Och avancerade till fotbollsligan. Den kvällen i Helsingfors glömmer jag aldrig! Den 11.11.2001. Delade klippet förstås.

Saldo: 0,0 km

Totalt: 1 204,6 km

Mål: + 38,6 km

Kanon: Klippet från YLE:s arkiv

Kalkon: Fullspäckade schemat.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar