lördag 19 april 2014

PÄÄSIÄISLAUANTAI

Dag 109
Långfredagskväll. Kollade in dansparen i Let’s Dance. Rätt kul underhållning. Faktiskt! Om än lite förutsägbart. Ställde Nokian på halv sju. Och kröp upp i sänghalmen.
Pääsiäislauantai. Tungt att stiga upp. Skulle gärna ha sovit längre. Käkade lite. Drog på mig träningskläderna. Byxorna, halsduken och mössan var fortfarande våta efter gårdagens långpass. Ut på bana strax före halv åtta. Mulet. Trist väder. Två löpare och en hund väntade vid på gårdsplanen till Fitness. Hälsade på Ola S, Carl-Anton M och Kairo. Henry M joinade vid galgbacken. Och Bo L vid gamla tingshuset. Härligt med trevligt sällskap! Larsmovägen Maxi på agendan. Pratfart. Ända tills Ola var tvungen att uppsöka hemlighuset vid Neste. Henry, Kari och Kairo fortsatte. Vi övriga inväntade Ola. Sen skruvade Bo upp farten rejält. Jag var tvungen att släppa en lucka. Orkade inte. Följde i alla fall Henry till hans kämppä. Fick ihop en-och-en-halv mil. Återvände till Marstranden. Trött och sliten. Men rätt nöjd ändå.
Duschade. Käkade ägg och bacon. Vilade lite. Innan jag tog itu med påsklunchen. Gjorde två rätter, zucchinipasta och broilerbröst. Skvätte ner halva köket. Vaimo bannade. Efter lunchen tog jag itu med att byta till sommardäck. Två patienter i väntrummet. Vita, inte så rostiga. Och svarta, inte alls rostig. Började med vita. Däcksbultarna satt som fastgjutna. Shitt! Bände och vred. Livrädd för att ryggen skulle paja igen. Lyckades till slut lossa alla tjugo. Utan ryggskott. Fortsatte med svarta. Avslutade däcksrallyt med att tvätta svarta och tanka vita.
Kollade KuPS-Jaro på YouTube. Röda laget överraskade. Vann klart. Super-najs! Ända smolket i glädjebägaren var att Winchester skadade sig i slutet av första halvleken. Hoppas det inte är något allvarligare! Traskade sen med vaimo till påskbrasan vid Aspegrens. Brasan brann bra. För bra i den kraftiga vinden. Brandkåren kom till undsättning. Vaimo och jag fortsatte vidare till mina föräldrar på Trädgårdsgatan. Morsan bjöd på kaffe och morotskaka. 

Saldo: 15,0 km

Totalt: 1 251,0 km

Mål: + 52,0 km

Kanon: Jaros bortaseger.

Kalkon: Winchesters skada.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar