onsdag 27 augusti 2014

KRÄNGDE SMÄLLARE

Dag 239
Avslutade tisdagskvällen framför dumburken. Kollade på Idol. En engelsk dramathriller, Undeniable. Och sena Sportnytt. Kom i säng. Alldeles för sent!
Päronskallen vaknade fyra-femton. Till ljudet av busväder. Vaimo var också vaken. Den hulda "hörde" att han röjkte och fundeerade. "Du måste inte springa. Det regnar ju!" Päronskallen drog ett extra djupt halsbloss. Päronpannan i djupa veck. Hmmmm? I går hade jag ju "bestämt" att inte springa idag. Men. Å andra sidan. Jag är ingen mes. Som ballar ur för lite vatten. Tvärtom. Det härdar. Alltså. Klev han upp. Drog på sig kortbyxorna. Letade fram pannlampan. Och begav sig iväg. Regnet öste ner. Träden bugade sig. Päronskallen log. Det här blir kul! Kutade iväg. Tyckte att han flög fram i medvinden. Benen som pånyttfödda. Stannade som vanligt vid pappas grav. Berättade om dammsugarinköpet. Sista kilometern på 4:27. Snittade prick fem. Nästbästa tiden någonsin!
Efteråt. Hängde de dyngsura kläderna på tork. Käkade chiagröt. Och tog Treken till gula startplatsen. Blev dyblöt på nytt. Förstås. I skolan. Började dagen med att slita av mig allt. Utom kalsare. In med härlighten i skolans torkskåp. Hittade ett par gamla träningsbyxor. Och en sticka-tröjo, XXL. Lite antikt. Men WTF! Det är ju ändå insidan som räknas.
Efter jobbet. Liftade hem med Charlotte R, en kollega. Thanx. Gav mig lite respit. Hemma redan halv fyra. Slängde mig genast på sängen. Tog en timmes tupplur. Peedade sen till kvällspasset i gröna butiken. Raketförsäljning till villa-avslutningen. Hade räknat med en riktigt lugn kväll. Det blev det inte. Jobbade som en galning i fyra timmar. Hann inte ens uppsöka hemlighuset. Eftersom kön till försäljningsdisken bara växte. Hela stan var tydligen på raketuppköp. Just i kväll. En timme före stängningsdags kunde jag äntligen pusta ut. Göta Petter! Vilken kommers! Torkade svetten. Fötterna värkte. Pustade ut. Hoppas att torsdagen blir något lugnare!

Saldo: 5,0 km

Totalt: 2 711,2 km

Mål: + 82,2 km

Kanon: Morgonpasset

Kalkon: Stressig dag.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar