söndag 24 augusti 2014

MATCHEN

Dag 236
Sov till sju i morse. Skulle gärna snusat en timme till. Men med ett långpass på agendan fanns inte den möjligheten. Käkade den obligatoriska gröttallriken. Och lade mig på soffan med ÖT. Gav gröten drygt två timmar. Smörjde hästsalva på framlåren. Och var ute på banan halv tie. 
Småkyligt och duggregn. Funderade på att hämta jackan. Men lät bli. Lovade mig själv att inte tokspringa. Siktade på att hålla 5:40-fart. Och minst tjugo kilometer. Kutade först via Unitedplanen. Såg ärthjärnan på avstånd. Men brydde mig inte om att konfrontera honom på nytt. Antagligen lönlöst? Första kilometern på 5:48. Fortsatte via Tempellunden ut mot Staffansnäs. Svängde sen ut på omfartsvägen. Mot Larsmo. Längs Jakob Maraton-banan. I typ fem kilometer följde jag tidsschemat. Sen skruvades farten upp. Av någon? Inte mycket. Men märkbart. Stjälpte i mig lite vatten vid fjorton. Och vid pappas grav. Sista kilometern pressade jag mig under fem minuter. Svängde in på Marstranden. Garmin på prick tjugofyra. Benen rejält stumma. Men krafter fanns det fortfarande gott om. Snittade 5:24. Brände 1384 kalorier. Men bäst av allt. Äntligen, äntligen ett långpass i hamn!
Efteråt. På med kompressionsstrumporna. Fixade protein-käk. Broiler och ris. Ingen höjdare. Men bättrade på med kaffe, prinsesstårta och typ en miljard salta pinnar. Slappade ett par timmar på soffan. Och peedade sen till Centralplanen. Jaro versus Honka. Vilken match det blev! Jaro hamnade i en rävsax. Tre noll i baken efter första fyrtiofem. Och en spelare utvisad. Håkan F, fd rektorskollega, var skitförbannad. Åkte hem. Han var inte ensam. Delar av publiken svek. Svagt! I andra klev Jaro fram. Jonas E reducerade. Henrik H nickade in en hörna. Och hemmalaget var med i matchen. Fem minuters tillägg. Och på den fjärde får röda straff. Jag vågade knappt titta. Men Jonas E var säkerheten själv. Dundrade in bollen till höger om målvakten. Tre-tre, en mirakelvändning! Publiken jublade. Och ölstugans ordningsvakt dansade. Vilken match!
Efter matchen. Käkade lasagne och plättar. Peedade hem med vaimo. Frös. Men Jarohjärtat kokade. Av lycka. Go Jaro go! 

Saldo: 24,0 km

Totalt: 2 679,7 km

Mål: + 83,7 km

Kanon: Jaros upphämtning.

Kalkon: Den del av publiken som svek.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar