lördag 23 augusti 2014

PÄRONSKALLEN VERSUS ÄRTHJÄRNAN

Dag 235
Lördag. Äntligen sovmorgon! Steg upp sju. Läste ett SMS av Henry M. Skickat från villan i Larsmo. Ville veta om det regnade i stan? Tja, na liiti. Ut på banan strax före halv åtta. Skulle träffa Henry vid Galgbacken. Det regnade fortfarande. Väntade på HM. Typ tie minuter. Men gav sen upp. Och kutade iväg. Ensam. Henry är typ livrädd för att bli våt om fötterna. Annars är han helt okej. Höll hyfsad fart längs omfartsvägen. Typ, strax under fem minuter kilometern. 
Hemma. Fixade till morgongröten. Och lite proteiner. Typ ägg och bacon. Bänkade mig för att avnjuta anrättningen. WTF? Ingen mjölk! Antagligen ettan som tryckt i sig typ åtta liter sen i går kväll! Skit samma. Peedade till Lähikauppan efter mera. Träffade trevliga Mia Ö i kassan. Frågade om jag besöker butiken varje dag? Nope, bara då du är här! 
Efter aamupalan. Vaimo påminde mig om att det var min städvecka. Men lovade att det räckte med att skura duschen. Ååållrajt. Kröp på knäna i duschhörnan hela förmiddagen. Gnuggade kakelfogar. Svettades. Till sist var jag rätt nöjd med resultatet. Vaimo kom och inspekterade. Undrade om jag städat bastun i stället? Tolkade det som ett klart underkännande. Men knappast något för sakko-kassan. 
Päronskallen peedade sen till Uniteds plan. För att springa på linjen i två Eremenko Cup-matcher. I fivefingers. Första matchen. Spelarna skötte sig bra. Men bortalagets tränare gillade inte två solklara offsidevinkningar. Vilket han ljudligt gnällde om. Både under. Och efter matchen. Päronskallen bad ärthjärnan tagga ner. Eller åka hem! Mene kotiin! Synd att sådana typer får juniorledaruppdrag. Och fostraransvar. I den andra möttes ett estniskt och ett lettiskt lag. Bra match. Proffsiga ledare. Peedade hem efter matcherna. Käkade en filkopp. Och fortsatte direkt till gröna. Efter mera mjölk. Och en prinsesstårta. Avslutade lördagen med en försenad födelsedagsfest för hushållets nästäldsta.

Saldo: 11,5 km

Totalt: 2 655,7 km

Mål: + 70,7 km

Kanon: Att Gunners lyckades knipa en pinne på Goodison Park.

Kalkon: Ärthjärnans beteende.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar