måndag 5 maj 2014

BEGÅVAT

Dag 125
Päronskallen avslutade kvällen tillsammans med Martin B och Gunvald L. Ryggen värkte. Satt som  en viagra-pinne i TV-soffan. Voj skåånis! Hur korkad får man vara? Tidigare på kvällen hade han ju styrketränat päronryggen! Galenskaper. Slängde in två burana. Kröp i säng vid midnatt. Hoppades på det bästa.
Måndag. Väcktes av Nokian. På golvet. Bredvid dubbelsängen. Täppte till truten på Paul M. Intog ryggläge. Sträckte ut mina hundra-sjuttio-fyra-och-en-halv. Oändligt försiktigt. Först högerfoten. Sen dito-vänstern. Tack för det tipset Kari S! Steg sen upp. Mödosamt. Försiktigt. Vågade/kunde inte böja mig. Föste i stället Nokian genom sovrumsdörren till vardagsrummet. Med högerfoten. Tog sen sopborsten och dito-skyffeln. Sopade upp Ollila-skapelsen. Klappade mig själv på axeln. Begåvat Ingo. Begåvat! Käkade aamu-puuron. Stoppade fyra liter glass i ryggväskan. Till personalkaffet. Peedade till gula startplatsen. Minusgrader. Glassen gillade. Låste Treken. Försiktigt, försiktigt.   
Måndags-feelis i jobbet. Fyra veckor till sommarlovet. Stressigt. Men kollegorna uppskattade i alla fall glassen. Och mina rosa glass-skålar. Tror jag? Avslutade dagen med ett super-långt lärarmöte. Voj huh-huh! Mikä työ-päivä!
Hemma. Vrålhungrig. Möttes av ett tomt kylskåp. Jahapp. Käkade ägg, näkkileipä och en kall atrilli. Riktigt gott faktiskt!  Peedade sen till lähikauppan efter mjölk och solrosfrön. Startade mitt fjärde frö-bröds-bak. Det perfekta. Så var det tänkt.
I morgon är det tävlingsdax. Bastu-cupens femma. Ryggen känns bättre än i morse. Inte helt hundra. Men det skall nog gå att springa. Naa-lejss. Jag siktar som vanligt på ett nytt PB. Men lätt blir det inte. Mitt gamla ligger på strax över tjugo-en minuter, 21:02. Jag startar i ett riktigt getingbo. Tillsammans med elva andra fighters. Fredrik H:s tempo klarar jag inte. Och Niklas K startar bara femton sekunder efter moi. För att fixa PB:et borde jag snitta 4:11 min/km. Det kan gå vägen? Men lika gärna kan det skita sig. Men. Men. He e så tå.

PS
Dagens kanon var annars att jag hittade en av mina två borttappade Asicsmössor. Den jag köpte i New York. Älsklingsmössan. Hittade den i högsängen. Undrar just vem som lagt den där?

Saldo: 0,0 km

Totalt: 1 393,8 km

Mål: + 18,8 km

Kanon: Hittade älsklingsmössan.

Kalkon: Osäker på dagsformen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar