måndag 9 juni 2014

BÖRJADE OM

Dag 160
Deppade efter Jaroförlusten i går kväll. Kröp i säng. I morgon måste jag hinna en sväng till jobbet. Har så mycket på hälft. Shitt, shitt! Ställde väckarklockan på nie. Varmuuden vuoksi. Knappast sover jag så länge!
Vilket jag gjorde. Voj Göta Petter! Prick tie hade jag ju lovat att vara hos mamma på Trädgårdsgatan. För att träffa kyrkoherden, Kak. Och mjölken till morgongröten var slut. Voj arma dagar! Nyt tuli kiire. Tog Treken till lähikauppan. Handlade två mjölklitrar. Kokade och käkade gröt. Svepte i mig kaffe. Och en smörgare. Med falukorv. Mamma ringde kvart före. Sover du? Nej, nej. Jag är på väg. Rusade nerför trapporna. Peedade till Trädgårdsgatan. Hann precis. Mamma bjöd på Sprite och pepparkakor. Berättade om pappa. Medan Kak antecknade i sin bruna bok. Omsorgsfullt.
Efteråt fortsatte jag till Henry M:s kontor. Överlämnade våra psalmförslag åt Caroline, dootro hans. Vidare till Jarokontoret. Träffade Niklas S och Victor E. Pratade lite om gårdagens Jaromatch. Velade sen lite. Men beslöt skjuta upp jobbet till i morgon. Packade i stället träningsväskan. Och begav mig till Fitness. Klev upp på mattan. Kutade en halv mil i pratfart. Fortsatte med sex 1000-meters intervaller i fyra-minuters fart. Funkade riktigt bra. Men blötte nog ner hela gymmet med svett. Sori! Joggade ner ett par kilometer. Töjde lite. Och satte mig på bastulaven. Röjkte och fundeerade. En god stund. Hmmm? Mitt tal på pappas begravning är nästan klart. Men. Jag är inte nöjd med det. Långtifrån. För många årtal. Lite som en historik. Det skulle visserligen funka. Men. Talet saknar själ. Något som berör. Något som beskriver saknaden vi anhöriga känner. Något? Okej. Antagligen börjar jag om från början? Antagligen med en helt ny infallsvinkel. En som berör. Tavalla tai toisella.
Hemma. Möttes av en najs surprajs. Tvåan hade under dagen städat vårt kök. Göta Petter, vilken glad överraskning! Tror bestämt att jag skall erbjuda honom fast anställning. Som chefskock på Marstranden Bed & Brekfast. Käkade spenatplättar. Tillsammans med aprikoserna som redan låg färdigt i stekpannan. Tvåan bjöd sin äldre aktie-spekulerande-och-counter-strike-spelande bror på en smoothie. Najs! Broderskärlek? Senare på kvällen. Till gröna butiken med stjärnkocken och vaimo. Storhandlade. I sju timmar! Typ. Voj huh-huh!
Äntligen hemma. Loggade dagens pass. Ligger fortfarande rejält på minus. Men siktar på att vara ikapp lagom till skolstarten. Såheså.

Saldo: 13,0 km

Totalt: 1 658,0 km

Mål: - 102,0 km

Kanon: Intervallpasset

Kalkon: Måste nog skriva om talet

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar