lördag 28 juni 2014

ONT I KISTAN

Dag 179
Efter Jaromatchen i går kväll. Kollade lite på dumburken. Ingen VM-fotboll. Konstig feeling. Kröp i säng strax efter tie.
Päronskallen var trött. Men sov uruselt. Snurrade runt mellan bolstren. Vaknade med jämna mellanrum. Magen i uppror. Antagligen för mycket Burana och Immodium på sistone. Vaimo ojade sig också över sjuk mage. Päronskallen steg ändå upp halv sju. Fundeerade på att ringa Henry M. Och avblåsa morgonlänken. Men WTF! Så gör man ju inte. Mediterade sen en stund på tronen. Drog resolut på sig spring-kläderna. Sammanstrålade med Henry och Kari V utanför HH. Trion fortsatte ut mot spånbanan i Östanpå. Päromagen protesterade ljudligt. Kompisarna ryggade tillbaks. Livrädda för att hamna i köl-doften. Grinade illa åt päronskallens brakare. Vad tusan har du käkat, undrade Henry.
Hemma. Fjorton-komma-sex. Med tanke på omständigheterna. Inte så illa. Väckte vaimo. Som mödosamt masade sig upp. Och kokade snålsoppa. Världens godaste! Well done! Sen packade vi för årets villapremiär. Hämtade mamma, syrran och hennes make. Och rattade ut till Hägnan i Vexala. Ett kanonställe. Ställde mig genast vid spisen. Stekte plättar. Snålsoppa och plättar till lunch. Fruktansvärt gott. Resten av dagen njöt vi av det vackra vädret. 
Rattade hem för att hinna till första åttondelen i VM, Brasilien vs Chile. Förlängning och straffar. Grym dramatik. Gladdes med brassarna. Beundrade Neymars kyla. Men tyckte nog mest synd om chilenska krigarna. Så nära ett avancemang. Så oerhört nära. 
Magen reagerade också. Illamåendet återvände under förlängningen.  Voj raatis! Vad tusan har jag för fel på kistan?

Saldo: 14,6 km

Totalt: 1 928,6 km

Mål: - 40,4 km

Kanon: Villabesöket

Kalkon: Diarrén

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar