onsdag 3 september 2014

PÅ BAR GÄRNING

Dag 246
I går kväll. Efter raketinventeringen. Hungrig som en varg. Käkade proteiner i grisform. Och unnade mig en rejäl bit av vaimos äppelpaj. Toppad med vanilj-kräms-tjööret. Ännu är tvåliters-skålen halvfull. Kröp i säng kymmeneltä. Ställde Nokian på sovmorgon, sex-femton. 
I morse. Päronskallen masade sig ändå upp kvart-före-fem. Antagligen för att han är så förtvivlat fast i sina rutiner? Måste göra saker på samma vis. Dag-ut-och-dag-in. Letade fram en tändstickslåda. Och två tändare. Kollade att de funkade. Varmuuden vuoksi. Ut på banan i septembermörkret. Med pannlampa för skogspartiet. Blev nödig efter nämnda parti. Typiskt! Tvåan dessutom. Okej, inte en levande själ i sikte. Drog ner shortsen. På vägrenen. Blixtsnabbt. Och gjorde det han måste. Medan en polkupyöräilijä trampade förbi. Helt ljudlöst! Voj arma dagar! Var tusan kom den ifrån? Hoppas hen hade sömnskorv i ögonen? Nåå-jaa. Såå farligt var det väl ändå inte? Eller? Fortsatte morgonspringet. Kom till Tempellunden. Letade fram tändstickorna. För att tända ljuset på pappas grav. Bröt av två. Sen var plånet obrukbart. Kåmm-pliitly. Arma dagar! Tog tändare ett. Nehepp. Ingen gnista! Funkade ju därhemma? Tändare två. Funkade. Tur att man är förutseende, skrockade päronskallen i mörkret.
Efter morgonpasset. Och chiagröten. Tog vita till jobbet. Delade ut Fit For Fun-foldern åt kollegorna. Höll ett par lektioner. Köttfärslimpa till lunch. Fantastiskt god! Åt för två. Minst! Avslutade jobbdagen med ett rektorsmöte i kommungården. Passade på att också skicka foldern till alla Larsmoskolor och till kanslipersonalen. Besökte farbror blå på hemvägen. Löste ut tillståndet om ordnande av offentlig tillställning. Fortsatte till Fitness. Kutade en mil på löpmatta. Hur lätt som helst! Töjde lite efteråt. 
Hemma. Tog en tupplur, en kort. Rattade vidare till gröna butiken. Lämnade en knippe foldrar åt gröna personalen. Och en åt Kirsi K i R-kioski. I utbyte mot en möbel-varu-hus-katalog åt vaimo. Kanske jag rentav slipper böter för att jag glömde spola i morse? Alltså där hemma. Nu skall jag i alla fall tota ihop ett upprop om Rosa Loppet till En-halv-mil-om-dagen-gänget. De torde inte vara särskilt svårflörtade? Sko-mann-nu-tyck.

Saldo: 15,0 km

Totalt: 2 803,0 km

Mål: + 97,0 km

Kanon: Pias köttfärslimpa.

Kalkon: Tja, kunde ju åtminstone ha släckt pannlampan.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar