tisdag 16 september 2014

PIPAN

Dag 259
I går kväll. Magnus V påpekade att jag antagligen förväxlat måndagens kanon och kalkon. Göta Petter! Päronskallen hade utnämnt Jimmy Å till dagens kanon! Skyndade mig att rätta till det pinsamma misstaget. Johan M påpekade också att det var honom jag mötte i går morse, inte hans tvillingbror. Nååjaa. Jag är ju inte den enda som förväxlar grabbarna. Avslutade kvällen med Idol. Lisa Ajax, vilken pipa! Såheså Kishti T, röstpedagog?!
Tisdagsinvägning i morse. Sjuttio-komma-två. Helt okej. På med Adizerorna och ut i septembermörkret. Mötte Morgonposten. Hälsade och grattade till hans nya PB, 04:30. Tack, tycker du jag borde komma ännu tidigare, undrade MP. Nej, nej, det är helt perfekt! Mötte också Johan M ute på gårdsplanen. Beklagade gårdagens namn-miss. Ingen fara, skrattade Johan. Det var ju mörkt!
Lätta ben på morgonrundan. Vackert med alla ljusen i Tempellunden. Spurtade lite på slutet. Snittade fem-tretti. Slängde i mig en puuro-lautanen. Och tog gula till jobbet. Larsmoskolornas idrottsdag på agendan. Satt intryckt i tävlingskansliet med Jens L. Sorterade exceltabeller hela dagen. Bosund skola kom tyvärr sist. Men naan ska ju koma he å. Och eleverna hade ändå kämpat bra.
Åkte hem med Kalle H. Fortsatte till sjukhuset. Via grönas R-kiosk. Hämtade en Ässälott åt jubilaren Harry N. Som fyllde sexti-fyra. Och bjöd på tårta. Jubilaren var på gott humör. Kanske för att sjuksystrarna hade sjungit för honom? Många gratulanter på plats vid sjukbädden. Harrys vaimo Eivor, hans syster, Kalle H:s fru Benita och en vatu-kambad S-O Stens, förstås. Jag satt inte så länge. Men lovade att återkomma, jätte-snart.
Hemma. Vilade en stund på soffan. Sen var det dags för dagens andra pass. Kutade först till Henrys kämppä. Där också Calle W dök upp. Vi tog sikte på spånbanan i Östanpå. Bra väder. Pratfart. Henry och jag lunkade ett varv kring fem-kilometers-slingan. Calle fortsatte hemåt. Skyllde på sjuk fot. Henry lovade sen att joina mig på lördagens långpass.
Hemma. Slitna ben. Höger framlår mest. Hmmmm? Drog på mig kompressionsstrumporna. Smörjde hästsalva på låren. Tur att jag skall till Sune E i morgon! Käkade dagens andra gröttallrik. Tillsammans med Aftonbladets nätbilaga. Noterade att sextonåriga Lisa Ajax fortsätter sin Idolresa. Fattas bara annat! Med den pipan!

Saldo: 19,5 km

Totalt: 2 989,2 km

Mål: + 140,2 km

Kanon: Lisa Ajax

Kalkon: Kishti T

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar