torsdag 18 september 2014

UDDAROCKEN

Dag 261
I går kväll. Idols kvalvecka bjöd på ett nytt kanon-framträdande. Typ Lisa Ajax. Fast ännu bättre. Trodde inte det var möjligt. En tjej igen. Matilda Gratte i en Etta James-låt, At Last. Göta Petter! Bomber och granater! Ett magiskt framförande. Av en suverän sångerska. Går nog inte att toppa?
Torsdag. Inledde som vanligt med ett fem-kilometers morgonpass. Benen kändes som pånyttfödda efter mitt besök hos Sune E i går. Snittade strax över fem minuter. Käkade. Och tog gula till jobbet. Mest kontorsarbete på agendan. Elevstatistik till de statliga myndigheterna. Alltid kring den tjugonde september. Fyllde i massor av blanketter. Försökte hålla koncentrationen uppe. Att fylla i fel går inte för sig. Fiskpinnar till lunch. Tog tvåans gula hem. 
Päronskallen skulle nämligen ekipera sig. Inför klassträffen på lauantai. Behövde en ny uddarock. Stövlade in i affär ett. På kävelykatu. Jag vill ha en uddarock. Expediten tittade frågande? Menar du en kavaj eller blej-ser? Tja, antagligen en kavaj? Ingen kostym i alla fall. Jaha och vilken färg hade du tänkt dig? Tja, den skall passa till byxorna, förstås! Okej. Päronskallen provade ett par kavajer. Var inte helt nöjd, men satte undan den han gillade bättre. Varmuuden vuoksi. Om jag inte är tillbaks om en timme så kommer jag inte alls! Det tyckte expediten lät som en fair deal. Päronskallen fortsatte till affär två. På kävelykatu. Upprepade behovet av uddarock. Möttes av samma frågande blick. Provade en. Hmm. Måst fundeer na liiti. Lovade komma tillbaks, kanske. Vidare till affär tre. På kävelykatu. Provade två. Lovade komma tillbaks, kanske? Affär fyra. På samma gata. Provade en. Hmmm. Najs! Men måst röjk-å-fundeer na liiti. Expediten förstod nog inte vad han menade. Lovade komma tillbaks, kanske? Affär fem. I samma hus som affär ett. Äntligen! Uddarockarnas uddarock. Satt som en smäck. Päronskallen pustade ut. Enda tills han såg prislappen. Smet ut ur kauppan. Som en oljad blixt. Nu var goda råd dyra. Päronskallen var dessutom nödig. Rejält. Gula lampan lyste. Testade ändå en sista kauppa. Inte på kävelykatu. Betjänades av en prao. Som inte hade en aning om hur en uddarock ser ut. Någon kavaj fanns inte heller. Päronskallen suckade djupt. Peedade tillbaks till kauppa ett. Efter kavajen han först provade. Typiskt! Suckade. Blundade. Betalade. Och fortsatte till Trädgårdsgatan. För att hälsa på morsan. Och lätta på trycket. Vidare till Marstranden. Hängde upp nyförvärvet i garderoben. Tillsammans med en prick likadan! Typ. Voj arma dagar! Voj arma, arma dagar! Hur tusan kunde jag glömma den gamla trotjänaren, suckade päronskallen uppgivet.
Backintervaller next på agendan. Drog på mig A-sexorna. Vackert väder. Soligt. Lite blåsigt. Kutade i fem-minuters fart till järnvägsbron. Tie jobbiga två-hundra-femtio meters backar väntade. Förra veckan kutade jag intervallerna på strax under femtio-sju sekunder. Satsade på något liknande nu. Jobbigt till max. Nära maxpuls. På sekunden samma sluttid som senast! Najs! Joggade hem. Via Fitness. Rosa Loppets deltagarlistan hade svällt ut. Rejält. Nu är vi över tvåhundra! Men fler ryms med. I morgon är sista anmälningsdagen! Skynda på gott folk! 
Hemma. Käkade makaronilåda. Loggade dagens spring. Konstaterade att jag idag passerat tretusen kilometer. Och att jag bara har tusen kvar. Typ.

Saldo: 12,8 km

Totalt: 3 007,0 km

Mål: + 136,0 km

Kanon: Matilda Gratte

Kalkon: Uddarocks-köpet

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar