torsdag 16 januari 2014

PRICK TVÅHUNDRA

Dag 16
På styrelsemöte i går kväll. Skjutsade hem Harry N efter mötet. Hann precis koka kvällskaffe åt vaimo som kvällsjobbat. Slötittade på dumburken. Ruzzlade. Och loggade mina löppass på jogg.se. Noterade att jag låg först bland finländarna. Före omöjlige Mic S som i fjol kutade nästan fem tusen kilometer! Najs! Tröttheten från i morse var som bortblåst. Var tvungen att tvinga mig i säng.
I morse. Inte samma trötthetskänsla som i går morse. Käkade. Lassade ryggväskan full med frusna blåbärsmunkar. Och två jättepåsar nötmix. Traskade iväg till gula startplatsen. Svinkallt. Gissade på nästan tjugo minusar. Terho H bakom ratten. Pratade mest väder med honom.
I jobbet. Kokade kaffe. Värmde munkarna i kökets varmluftsugn. Mmmmm. Ljuvliga dofter. Pia A hjälpte mig med sockrandet efteråt. Dukade kaffebordet. Efter bästa förmåga. Nåjaa. Nu blir nog kollegorna glada. Trots en-gångs-muggs-påbudet. Kanslijobbade ett par timmar. Höll mina lektioner. Korvsoppa till lunch. Toppade soppan med rejäla senapsklickar. Bordsgrannarna stirrade. Ja, det är ju korv, lyckades jag pressa fram mellan soppslevarna. Höll raketfart. Eftersom jag skulle vara rastvakt sen.
Efter jobbet. Hem med gula. Sov hela vägen. Packade träningsväskan. Och traskade iväg till Fitness. Mitt fjärde besök på fyra dagar. Drog på mig Kinvarorna. Och tog med mig glöggflaskan upp på mattan. Löpningen kändes ansträngd. Småsneglade på en ung tjej till vänster om mig. Avundades hennes fjäderlätta steg. Måste vara en elitidrottare. Själv kände jag mig både sliten och klumpig. Försökte höja tempot efterhand. Men var snart tvungen att återgå till klump-lunken. Bet ihop. Och kämpade ändå ihop drygt tretton kilometer. Vilket var avsikten. För att komma upp till prick tvåhundra. Fortsatte till spegelsalen. Mötte Nina B, tandläkarns dootro och Ronja E, frisörskans dootro. Nina kikade på min drickaflaska. Frågade vad jag hade i den. Tja, tro det eller ej, men det är faktiskt glögg. Nina såg tvivlande ut. Glögg? Jag trodde du hade Törst-drycken. Nehepp, det här är äkta glögg, utblandat med lite kranvatten. Nina skakade på huvudet. Du är inte riktigt klok Ingo! Tja, det vet jag väl. Men he e så tå.
Testade sen Bretzel stretch på nytt i spegelsalen. Lyckades lite bättre idag. Fick syn på ett par mintgröna rullar. Mindes att Pontus B hade lovordat dem. Men inte hunnit demonstrera dem. Har för mig att han kallade dem foam-rullar. Eller något liknande. Tepi S kom in i salen. Frågade honom. Jo, de är skitbra. Om du behöver massera benen, ryggen eller vått-evär, påstod han. Jag lade mig på rygg. Med en rulle under. Rullade fram och tillbaks över golvet. Tja, det kändes riktigt bra. Lade mig på magen. Masserade framlåren. Skönt. Sådär sjuk-skönt. Faktiskt. En sån skulle jag kunna ha hemma. Undrar just om Fefa på Sportia Mattsson har några till salu? Avslutade passet i bastun. Röjkte och fundeerade i min ensamhet. Tvåhundra kilometer avklarade. Då är det ju bara 3 815 km kvar. Hjälp! Det är ju betydligt mer än jag sprang på hela året i fjol!
Traskade hemåt i januarikylan. Tyst och mörkt i lägenheten. Vaimo kvällsjobbade igen. Värmde Oboj. Och lade tre gamla brödkanter i smörgåsgrillen. Säga vad man vill om päronskallen. Men kräsen är han då rakt inte! Såheså.

Saldo: 13,4 km

Totalt: 200,0 km

Mål: + 24,0 km

Kanon: Foam-roller (heter väl rullen egentligen)

Kalkon: Klumpigt på mattan.
 

4 kommentarer:

 1. Foamroller är super för stela löparben! Och de förmånligare varianterna från typ CM/Prisma är minst lika bra som de dyra från sportbutiker!

  SvaraRadera
 2. Tack Heidi. Jag tor bestämt jag skall satsa på en rulle. :-)

  SvaraRadera
 3. Tomas fick sin denna vecka. som han rullat. :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jepp, jag hämtade en från gröna butiken i går. Gillar skarpt! :-)

   Radera