tisdag 18 februari 2014

HELMKE

Dag 49
Avslutade en trist och grå måndag rekordtidigt. Och kröp i säng genast efter kvällskaffet. Typ halv tie. Somnade genast. 
Tisdag. Mindre än tre månader kvar till GöteborgsVarvet, 17 maj. Borde nog snart börja satsa på att få lite fart på benen. Tisdagsinvägning. Sjuttio-två-komma-två. Helt normalt. Fortsatte till jobbet. Fortfarande grått och slaskigt där ute. Förberedde dagens lektioner. Käkade en försenad morgongröt i lärarrummet. Två timmar matte och en musiktimme. Kanslijobbade. Med gula hem. Dallas bakom ratten. Glad som en lärka. Som vanligt.
Hemma. Tyst i lägenheten. Vaimo i jobb. Käkade en mandarin. Packade träningsväskan. Och fortsatte till Fitness. Ingen styrketräning idag. Tackochlov! I går hade jag, vid sidan av mag-joxandet, också gjort några tåhävningar. Mina vader kändes som ballonger. Ömmade rejält. Men. Löpningen funkade skitbra ändå. Skruvade upp tempot efterhand. Philip M och Jonas H dök upp. Har inte sett dem på länge. Undrade om de fortfarande var sura över att jag missat den gemensamma långlänken för två veckor sedan? Verkade inte så. Vi beslöt att göra ett nytt försök nu på söndag. Sen försökte jag locka dem att springa på mattorna bredvid. Men, det lyckades inte. Grabbarna satsade på styrketräning i stället. Nååå-jaa. Var-å-ein-me-sett. Jag fick iaf ihop en tolva. Då jag klev av bandet värkte vadmusklerna ännu mer. Försökte töja bort det onda. Lyckades sisådär. Testade i stället gymmets "skakan-maskin". Tror att det hälpte, na-liiti. Bastade och skyndade hem.
Käkade. Bacon, ägg och en tallrik fullkornsflingor med mjölk. Kollade ansiktsboken. Noterade en glad nyhet. Hendrik Helmke tränar med Jaro. Dagens kanon! Helmke utsågs ju till Jaros bästa spelare ifjol. Och en comeback skulle naturligtvis öka Jaros slagkraft i årets liga. Fortsatte till ett styrelsemöte med Liga-Jaro. Antar att Hendriks namn dyker upp där.
Senare i kväll blir det åttondelsfinaler i Champions League, Barcelona versus Manchester City och Bayer Leverkusen mot Paris SG. Vet inte vilken match som televiseras. Men hoppas på den förstnämnda.

Saldo: 12,0 km

Totalt: 570,6 km

Mål: + 31,6 km

Kanon: Helmke tränar med Jaro.

Kalkon: Dystert väder.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar